Saturday, June 23, 2012

F.R.I.E.N.D.S

In the name of Allah,The Most Gracious and The Most Merciful

Asslamualaikum to all..

dah lame tak update blog ni..
al maklum la,ada pasang surut kehidupan,up and down..
thousand and million thanks to Allah S.W.T for HIS blessing to let me live again and borrow HIS ni'mat today.
and million thanks to HIM also for hardship and challenges in my life.I've learnt a lot from it.Thank you for still looking at me even i have committed many sins to you.T.T

looking at the title of this post.F.R.I.E.N.D.S
ape sebenarnya yang kau nak tulis ni tikah?
the definition of friends?
eh ape ah?
somebody that we know kot.kot~~~~~

we can have many friends in this world.
gambar hiasan semata-mata

kawan ke kelas.
kawan utk makan.
kawan enjoy.
kawan belajar.
etc.etc.etc

But..
adakah persahabatan itu benar-benar ikhlas?


atau kita bersamanya kerana kite senang dengan perangainya yang gila-gila.yo wassup..
best gak kwn dgn die ni..takde la skema sgt kannn.
atau kite kawan dgn die sbb die pandai?
baik aku kawan dengan budak ni..untung2 aku dpt deans list every sem mcm die.first class!
atau kerana harta dan kecantikan.
budak ni popular,kaya,ade kereta.best gak kawan ngan dia.senang kalau nak g mana2 or minta tlg.
wait!


there's a lot of reasons why we're friends with others.
Firman Allah S.W.T dalam surah al-anfal ayat 63:
Dan Dia (Allah) telah menyatukan hati-hati mereka (yang beriman). (Dan ingatlah) walaupun kamu membelanjakan apa yang ada di bumi semuanya namun, kamu tidak mampu menyatukan hati-hati mereka, tetapi Allah mempersatukan antara mereka. Sesungguhnya Dia (Allah) adalah al-‘Aziz (Maha Gagah), lagi al-Hakim (Maha Bijaksana). 

dalam ayat di atas telah disebut.walau kamu membelanja apa yang ada di bumi semuanya.
masih tidak mampu menyatukan hati mereka.
tapi Allah yang menyatukan hati kita.

sahabat sejati ialah sahabat yang tak pernah jemu mendoakan kebaikan sahabatnya.
sahabat sejati ibarat anggota badan.satu bahagian sakit.seluruh badan rasa tak selesa.
that is sahabat sejati.and Allah brought us,you and me together!

why do you think we met at the first time during school?it's HIM who brought our heart together and make us as friends.
subhanAllah.thank you Allah. I love my friends so much.
maybe i am not a good friend.but i am trying to be the one.

peringatan bersama.
jadilah sahabat yang saling mendoakan kesejahteraan sahabat
jadilah sahabat yang berlumba-lumba beribadah dan beramal kpd Allah.
jadilah sahabat yang mengajak sahabatnya ke arah kebaikan 
yang paling penting sekali
jadilah sahabat yang diredhai Allah.

kita tak  pernah dapat puaskan hati manusia.never~

but when we do something that please Allah S.W.T.insyaAllah.we'll be happy.


Here ! my wonderful friends..

 playing together

 eating together*abis la naily marah tgk gambar ni.:P

 camping together

 travel together

 okay..yang ni no comment.haha

 sapo la yang buat ni..sampai ade love2.=='

 yang ni over.stop it tikah!haha

missing faraway friends rite now.T.T

okay ade lagi kwn2 yang gambar takde.jgn kecik ati eh..you always in my hearts.
There are many people in this world.But you are the one who were destined to meet me.Allah telah menyatukan hati kite.
I love my friends.everybody is so special with their own way.

merekalah yang mewarnai diari hidupku.memberi semangat.
Good friends know your story.but best friends,live in your story.
Thank you ALLAH :)

HOW ABOUT YOU?




till then.love ya!


1 comment: