Wednesday, October 10, 2012

See. Edge.Ayy.Ann.Gee.Eee


In The name of Allah, The Most Gracious and The Most Merciful


Alhamdulillah. Thanks to Allah S.W.T for his blessing and i am able to breath healthily today.

Dah lama tak update blog.haha

because i love talking more than writing.That's a good reason i think.=='

Alhamdulillah adik yg keenam(byk sgt adik,==') kini sudah sihat kembali selepas operation kelenjar. and everything was fine.fiuhh.
teringat masa ikut mak ayah berkejar-kejar kat KL utk bwk adik check up for cancer.
Dalam hati masih tidak percaya. "Tak kan lah adik aku cancer. keluarga aku tak ada yang kene cancer pon". Aku bermonolog.
Mendengar penerangan doktor yang adik aku disyaki menghidap Hodgkin Lymphoma * tak tau la eja betul ke tak.=='
sejenis cancer yang slow.

tapi Alhamdulillah tekaan aku betul. yang adik aku sihat-sihat sahaja.
tidak menghidap cancer.All is well :)

Ayah dengan Mak memang risau habis.
Ayah pergi merata cari ubat tradisional, masa dapat tahu adik ade symptom cancer.
Masa kat Hospital, Mak minta temankan adik pergi ambil darah. doktor nak diagnos.
Masa tu memang adik menjerit-jerit sakit.mengalir air mata tengok adik menangis.
Memang patut la kau tak boleh jadi doktor tika.haha~

Temankan adik dekat Wad Cancer masa tu, tgk ramai sgt budak-budak yang menghidap cancer.sampaikan nurse ckp tak cukup katil.T.T

Thank God everything was fine.

Memang betul orang cakap, kita memang susah nak dapat fokus kat byk2 bende dalam satu masa.
Fokus kat family, kerja terabai.
Fokus kerja/study, family terabai.
whatever it is, work for it tika!

My third brother pulak nak SPM.
Good Luck For you.
May Allah ease your way :)

Cuti 4 bulan yang terakhir. After this no more holiday.arghh!
Hampir ke third year.Tahun praktikal dan pekerjaan.
Orang kata cuti enjoy. But it doesn't work for me i think.
mmg kau tak reti duduk diam la tika.

Miss my old days.
where freedom is mine.
carefree.
Nothing to worry.
Nakal-nakal kat sekolah.haha.

Miss all my friends always. always and always.
Memang tak reti pun nak say Hi apa khabar selalu kat sahabat-sahabat.
But deep in my heart i miss them.
so much.

Face the future and let the past be the lesson for you.
see.edge.ayy.ann.gee.eee
c.h.a.n.g.e

sentiasa berubah ke arah kebaikan.
hoping for HIS blessing.
Surah al-mulk ayat 2.
Hidup ini hanya ujian semata-mata.

"Yang menciptakan mati dan hidup, untuk menguji kamu,
siapa di antara kamu yang lebih baik amalnya Dan Dia Maha Perkasa. Maha Pengampun."(67:2)

semoga ayat ini menjadi peringatan untuk semua.
balance.
kalau fokus dunia, akhirat tercicir.
kalau fokus akhirat, hak dunia juga perlu di tunaikan.

so, balance both of them.
success both of them.
follow Allah and Rasulullah.insyaAllah it is the right path :)

till then.Assalamualaikum~